Bahan-bahan :
Seikat kangkung
1/10 belacan ( bentuk pensel )*
Segenggam udang kering *
5 biji cili padi*
Minyak
Gula secukup rasa
Garam
Bawang putih dan merah yang telah dikisar
Bahan ditanda * ditumbuk kasar.
Cara-cara :-
1. Potong kangkung kepada beberapa bahagian. Belah dua batangnya.
2. Panaskan kuali dan masukkan minyak dalam kuantiti sedikit.
3. Masukkan bawang putih dan merah yang telah dikisar dan tumis.
4. Masukkan bahan *.
5. Dah boleh masukkan sayur, tumis dan campur bersama bahan tadi.
6. Masukkan sedikit air, gula dan garam secukup rasa.
7. Masakkan sehingga sayur menjadi layur dan siap untuk dimakan.
p/s : saja tulis sebab kawan aku minta resepi kot-kot dia minta lagi aku print saja yang ini.
Bukan gambar yang aku amik tapi lebih kurang macam ni la ye.
Bye.
No comments:
Post a Comment